Sunday, December 26, 2010

~~Terapi~~




Akibat jiwa yg kureng tenteram disbbkan rindu yg melampau pd insan yg wajib aku rindu aku amik keputusan mencari terapi terbaik utk merawat ape yg aku rsa ape yg aku alami...
wlpn aku try m'bzz kan diri aku ngan keje but penyakit rindu ttp menguasai aku...
aduhhhh aku sudah parah..


sooo kesempatan yang ada aku amik peluang membuat terapi....




yup ini arr terapi aku...aku xtahu kenapa bila aku tgk laut aku akan rsa mcm dekat je ngan B....aku rsa mcm ternampak2 je B senyum kt aku....waaa mmg parah dh aku ni....parah penahan rindu.....penahan rindu dr seorang lelaki bergelar suami...
aku rsa mcm ternampak2 je B ade kt tgh laut tu...
yupp laut adelah rezeki family mizu....


chantek matarai tu...
bila pandang lelama laut aku rsa mcm ada satu keajaiban berlaku...
makin jauh aku pandang terasa mcm nk menitis air mata ni....air mata cinta+rindu utk "lelaki itu"..
aku rinduuuuu....
B....syg dh smpaikan pesan di angin lalu utk sampaikan salam rindu peluk cium syg utk B...
nnt B sambut ekk..jgn biarkan salam tu pergi jauh...



khas utk B cayang....
nnt kita lepak kt sini sesama ye B...
syg akan tunggu detik itu....
sabar....


aku and suriya..
geng yg lebih kurang senasib....
thanx atas semuanyer ye awkkk...



view sisi....aku pn xtw selama arini ade view yg chntek mcm ni dekat je ngan aku...
ape daa aku ni...




-pisang goreng+kopok leko dr k.yat-

dan semua ini adelah pemusnah and perosak diet aku...
musnah segalanyer2....bnyk giler mknan...murah rezeki aku arini....untung aku ade jiran2 yg mengasihi aku...huhuhu....mkn jgn xmkn....


aku risau ngan mulut aku ni...kejenyer asyik menguyap je....ya Allah apakah maknanyer ni....mkin kuat rindu mkin kuat keroncong perut ku berbunyi....ohh tidakkkkk...

B mkin cengkung aku lak mkin bam2 bam2...oh tidakkk....satu ketidakadilan.....
tppp B kata kalau syg bam2 pn xpe lah....B ttp sayang aku...
ye arr tu blum jd betoi2 bam bam leh arr ckp.....
hehhe

love u muchukkk....


wahai CIK MELATI cepat lah pulang ke pangkal jalan.....
plzzz pulangkan my hero on time....
aku jgk rindu belaian and kasih sayang dia..

aku cemburu ngan cik melati czzz B spent time almost 6month+- ngan dia tppp ngan aku just 3month+ je....satu ketidakadilan....
bleh ke aku jeles ngan cik melati....
B sila bg jwpn.....

Saturday, December 25, 2010

~~Love Entry~~


Countdown........countdown....countdown......
Niat hati bru nk starting for countdown tppp bila B bgtw news yg sikit xsyiokk terus xjd nk start....
xpe lah nk wat mcm mne kan dh keje B mcm tu soooo kene sentiasa redha and pasrah ngan ape yg bakal berlaku.....ofkos semua geng2 senasib aku pn mcm aku jgkk kan sentiasa redha+pasrah ngan ape2 pn yg bakal berlaku.....

thnx pd geng senasib yg sentiasa memberi support kt aku...
hanya yg senasib always think and support +VE dgn ape yg aku rsa dan ape yg aku alami......
aku sayang korang semua....
BIG HUG FOR U OLL 
okeyyy....

so my decision akan start contdown bila dh masuk new year 2011..

moley x B??
:)).....







yup im feel lonely without u....
terasa tersangat lah lambat msa ni berlalu tppp bila B ade kenapa masa selalu cemburu dgn kita....cepat je sang matahari munculkn diri pastu cepat jgkk sang matahari hilang kan diri....
kalau B ade syg rsa mcm xnk tidoo je czz bila syg tido sure esok hari akan berganti...
:((


ape yg berlaku pd kita dulu dan kini....
xsuke pic right side....

im like left side (^____^)
rindu left side moment....
ngheee....


always missed u....



for u B Muchukkk....
syg xnk org lain nmpak B kecuali syg sorg je czzz u only for me okkk...
-tamak nyer aku-



syg nk B tahu tiap hari rindu+cinta syg hanya utk B...
tiap nafas and denyutan nadi syg hanya utk B....
-tppp rsanyer mmg B dh tahu kot-
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

taraaaaaaa............


insan yg paling aku rindu....
rindu separuh mati...
lembik lutut bila 2week xdgr suara ....
hilang semangat bila sehari xsebut nama MOHD IKBAL...




**sure B senyum sampai telinga hati kembang like flowers in d garden bila aku wat entry mcm ni....
tppp mmg ini pn yg aku rsa now czz ntah arr bila penyakit rindu tu dtg semua keje aku wat serba xkene....
hanya dia yg aku nmpak...hanya dia yg aku ingat....dlm kepala asyik ingt B je...
sumtime mcm ternampak2 je B tunggu aku kt gate hosp time aku blk keje...
ya ALLAH parahnyer aku rsa kali tanggung rindu...
penyakit apakah ini??hormon apekah yg melanda aku ini??
mkin dekat due off B mkin parah aku rsa....
-eh dh dekat ke date off B....hahaha lambat lagi lah mamizu-
ya ALLAH berikan lah aku kekuatan utk tempuhi semua ni...**



to my muchukkk....plzz take care ekk...syg always doakan yg terbaik utk B....

rindu nk dgr "org" panggil aku SAYANG tiap pagi....


Thursday, December 23, 2010

~~Bye3 Cayang~~


Start from last night no fon call no sms no amos okk mamizu.....mamizu plzzz behave ok....

Semalam adalah last fon call dr Bie stlh hmpir sbln B ade line fon czz kapal dh gerak kuar to another port....

bye2 ye muchuk....plzz take care...


pic sekadar hiasan


yeeee aku suka czz ade bbrapa ag je port yg perlu cik melati singgah b4 balik semula ke port m'sia...kalau kapal delay lama ag soo delay jgkk arr time off B kan...dlm hati ade taman ooo bila B bgtw kapal nk kuar dh wlpn cedey czz sure akn sunyi bila B xde line fon  sbb aku dh xleh nk ngadu domba dombaan ngan B...xleh nk report itu ini ngan B...tpp xpe arr adat lah kan dh keje B mcm tu....

agak sedikit kecewa czz B bgtw amos rosak balik soooo it mean xde ape2 penghubung utk kitaorg dlm masa 3-4 ari ni....xpe lah just 3-4 ari je kan pastu leh contact blk ngan B..
sedapkan ati sendiri...

thnx for d wish eppy monthlysary....dh 7 bln kita b husband and wife kan B..trsa cepat lak masa berlalu...rsa cam bru semalam je syg dgr B lafaz kan " aku terima nikah nya....."
waaaa dh 7bln ooo bkn 7ari bkn 7 minggu but 7 bln....
eleh org lain yg dh bertahun2 xkecoh pn mcm aku kan tpp lantak arr ape org nk kata pn....ade aku kesahh....


rsa cam nk terbang like superman je bila B bgtw amos prob....
alangkah indah nyer kalau syg leh terbang....
tppp xleh terbang pn still indah jgkk bila B ade ngan syg...

LOVE U...


syg akan sntiasa tunggu B wlpn ape2 pn jd....
sory ye B atas kejadian hari tu....syg tw syg xpatut wat B mcm tu tppp syg hope B faham pompuan ni kan ade hormon pasang surutnyer..sengaja nk tarik perhatian B tpp syg xde niat ape2 pn....

xsabar nk dpt good news dr B...
yehaaa....



flying kiss tuk B yg jauh disana....
smbut tw B...

teribly miss ur hug....
:((

miss ur hug and kiss...
im waiting.....

sure B rindukan si hitam kilat ni kan.....
dh hampir 6month B tinggalkan dia...
aritu kt portklang jap je B dpt jumpa hitam kilat and drive dia...
sabar ye B nnt B blik plzz take over blk ekkk...
syg pn xsabar nk pas over blk hitam kilat ni kat B....
xsabar jgk nk duk kt seat sblh driver tpp make sure the drive is My MUCHUK only...
ngheee......

ALWAYS LOVE U...

TIAP NAFAS AND DENYUTAN JANTUNG SYG HANYA UTK MOHD IKBAL....


Monday, December 20, 2010

~~5month sweet sour~~


yeeee arini genap 5month dh B onboard....yeaaahaaaa.....5month dh berlalu...5month yg penuh sweet sour kan B tppp demi mizu kita kene hadapi and tempuhi kan B....kita sama2 harungi semua ni wlpn kita berjauhan....jauh di mata tppp sntiasa dekat d hati...deep in heart kan B...:))

yeeee seronok xterkata...dlm hti ade taman....berbunga2 oooo..and yg paling syiokk now B kerap ade line fon....and tiap ari sms xputus2...syiokkk like heaven ooo.....bila pk date line B sign off rsa mcm terlupa dh semua cbrn and rintangan yg dh berlalu....rintangan yg m'gugat hati wanita aku ini..xpe ar adat lah tu kan....dugaan hidup kan....dugaan dr mulut2 puaka yg xleh tgk org lain senang..dugaan dr org2 yg terlalu "CARING" ngan aku...D BZZ BODY....sedar xsedar rupanyer aku ni like artis pn ade....jgn xcaya tw B yayang B ni ramai yg org sayang...semua bnda yg syg wat semua org tahu tw...heran syg tw....hehehehe..."thanx ye pada sape yg be MY BZZ BODY tu".....huwawawa....wakakkaka...teruskan lah m'bzz body kan diri u oll tu czz i know u oll kan xde keje...

arghhh lupa kan je laaaa semua tu kan B.....lantak arr ape org nk kata.....yg penting i know who r u and u know who am i...right??
back to my B ....

agaknyer dh leh ke x ek nk start really countdown??nk wat ke x nak??kalau aku wat tkut B xleh blk ontime czzz hati wanita aku rsa cam tu....rsa cam m'b B delay skit time sign off tpp xlama kot...tppp xpe lah czz kalau delay pn xlama dh..xkn arr delay smpai 2 3 bulan kot kan...kalau paling lama pn m'b dlm 1 month je delay pastu B akan off kan...sabar ye mamizu....wahai cik MELATI plz take cre my sweetheart ekkk...jgn pinjam my yayang lelama tw...dh almost 6month my yayang layan u like princess so plzz give back my yayang ontime yeee....i need him tooooo....



SABAR TU SEPARUH DR IMAN.....SABAR DAN TERUS BERSABAR MENANTI....


I LURVE U SOOO MUCH MUNCHY YE B MUCHUKKK....

take care ye my yayang...syg always doakan keselamatan + kesejahteraan B kt sana...
amin....


(^________^)



Thursday, December 9, 2010

~~Cranky~~

Hrmmm hari yg kurasa kan kureng indah and kureng syiokkkkkkk.......................hari2 yg kulalui tanpa my yayang muchuk sure aku rsa xsyiokkk....sure aku rsa kosong....waaa betapa berharga and bermakna dia dlm hidup aku skrg ni.....ni kot yg dikatakan keajaiban alam perkahwinan pdahal dulu time alam berkasih sayang loving doving xde lak aku rsa mcm ni...hrmmm mesti my yayang muchuk senyum lebar kalau taw aku puji dia tinggi..ngheee....alaaa dia mmg dh tw dh yg aku sayang dia lebih dr dia syg diri aku ni..(^___^) ape2 arr janji litaorg taw yg kitaorg saling sayang menyayangi and saling lengkap melengkapi...btoi x B??.....
bermula dr seorg kawan kitaorg jd pasangan kekasih...pas 3 bln kenal B antar tanda takut aku berpaling arah arr kunon nyer walhal aku ni kan seorg pncinta yg setia...setia ke aku dulu??ngheee,,,yg lepas biarlah lepas kan B now yg bakal berlaku biar ianya indah2 belaka....ntah mcm mne aku leh buat keputusan pilih B utk jd hero aku...elehhh wat tanye le aku ni walhal mmg aku yg gatai time tu....eeee mne de arr aku tertarik ngan B czz B is B...dia jd diri sndiri dan bkan pura2...wlpn B kureng romantik tppp B caring and loving....sanggup lebihkan aku dr diri dia sendiri...eeehhhhh melalut le palk aku ni dr tittlekan....

sebenarnyer aku nk bgtw yg tooday my mood is cranky...aku xtw knp....aku rsa arini aku kaya ngan air mata....m'b air mata aku dh lama xkuar kan soo sbb tu today aku jd penderma air mata yg t'hebat...dr malam td aku rsa cedey sgt pastu bila B bgtw kapal nk kuar dh then and then air mata aku turun laju...and B lak mcm taw2 je aku tgh cranky leh lak dia call...aduhhh rsa malu lakk bila B tw aku cranky....bila dgr suara B aku laju arr air mata aku turun smpai xleh nk ckp dh czz hidung sumbat...ishh dlm hati apahal arr aku rsa sedih semacam ni....aku rsa cedey cam time aku antar B nk sign on july aritu je....time blk dr portklang aritu pn aku xde rsa cedey mcm ni pn....hehhehe cian kt B.....B pn naik risau czz aku cranky like bby lak...hrmm mcm biasa arr bila aku cranky B akn jd penenang aku arr....waaa time ni arr aku rsa betapa matured nyer B .....dh matured rupanyer yayang muchuk ni....ngheee....mesti arr kene matured kalau x mne leh kwen kan B..ape ke sengal nyer mamizu arini..kpla aku xleh nk pk bnyk ari ni czz mood nk pk xde....sowi ye B kalau syg wat B susah ati last night tppp syg xleh nk tipu diri syg czz syg mmg betoi2 cedey....

mcm mne arr xcedey czz 10 ari B ade line fon and everyday and every night B akan call aku..eleh bru 10 ari org lain yg ari2 ade line fon xkecoh mcm aku pn...ek eleh ade aku kesah ke....korg yg ade line fon ari2 xkn rs ape yg aku rsa...korang xrsa leh arr ckp...bga ku kalau B ade line fon aku rsa cam heaven ooo czzz aku leh dgr suara B and dr suara arr aku tw B sihat ke x...happy ke x ngan keje..hrm mcm2 arr aku leh taw....aku pn ape ag time2 mcm ni arr aku nk manje lelebih ngan B..time2 mcm ni arr aku nk demand itu ini and discuss mcm2 ngan B wlpn kekadang discussion semuanyer ke laut tpp B ttp layan aku...ngheee.....hmmm msti B terpaksa layan aku kan czz aku ni kan bidadari dia sooo nk xnk meluat ke x kene layan jgkk arrr......

nmpk nyer aku kene jd penunggu yg setia utk 1week czz ikut jangkaan kapal akan smpai next port dlm 1week je tppp wlpn xpat dgr suara my yayang muchukk tpppp AMOS ade....amos jd our connection right now tppp mcm biasa arr bila ngan amos ni kene bnyk sabar czz amos selalu lewat smpai kt aku and sampai ikut suka ati dia jerr.....soo kene arr rerajin jenguk email....
 
hrmm bila aku m'bebel kt sini rsa kureng skit nk cranky but still and always remember my hero....rsa mcm tiap nafas aku ku seru nama mu ....waaa mcm tittle lagu le plakk...terjiwang karat skit...
until now lum ade amos utk aku....ishh mmg menguji kesabaran aku btoi...
sob2 sob2...
 
 
my mood today..
cranky...
 
 
B....syg nk start countdown  mcm B jgkk bleh x???tppp syg rsa mcm xcukup kuat andaikata countdown syg nnt ke laut....tppp dlm ati kechik syg , syg countdown sesenyap ekkkk...
countdown dlm hati org xleh taw kan B....syg nk gak wat mcm B wat tu tppp bila everyday tgk calendar ag rsa cam lambat B nk blk soo syg wat decision biarkan saje masa berlalu mcm tu je....
 
:(((

Tuesday, December 7, 2010

~~hari yg xbest~~


SATU MUHARAM DETIK PERMULAAN..PERKIRAAN TAHUN ISLAM HIJRAH..PERPINDAHAN NABI DAN UMAT ISLAM DR KOTA MEKAH KE KOTA MADINAH....
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU HIJRAH..... 
1432H 

 1 MUHARAM 1432H = 7hb DEC 2010 = 2YEAR 
aku kenal B 
tpppppppppppppp aku rsa sgt tak syiokk arini...
ati aku xrsa gembira mcm yg aku harapkan....aku aku rsa xsemngt....g keje pn just jasad je kt tmpat keje tpp hati aku ntah melayang ke mana....fikiran aku melayang layang mcm layang2 putus tali...aku rsa aku jalan pn xpijak tanah tpppp bila bab makan aku rsa kenyang le plakkk...ishhhhhh.....
bnyk bnda yg wat ati aku xsyiokk arini...antaranyer....
  • bgn pagi aku dh rsa mcm malas nk keje wlpn aku xarr rsa letih mne pn...tetiba mood malas selubungi aku soo aku sengaja lewat2 kan time mndi aku tpp aku still on time smpai tmpat keje okkkk..
  • smpai tmpat keje ade sedikit suasana xsyiokkk jd kt aku tppp aku xleh arr nk sharing kt sini czz agak private and cnfidential...soo biarr aku sndiri yg tnggung and telan and sbb tu jgk arr aku amik claim hour balik awal czz nk tenangkan perasaan aku ni...aku xnk nnt jd isu lak ape yg dh jd....wlpn aku taw hanya aku sorg je yg rsa ape yg telah jd....hope pasni aku xkan rsa mcm ni lagi...adat lah duniakan...
  • aku xkn dpt call dr B ag mlm ni setelah 9ari aku berjimba sepuas2 hati ngan B....everyday B akan call aku tppp start from tonight xde ag call dr B....xde ag suara B teman aku tido...xde ag gurau senda B ngan aku...xde dh msa utk aku majuk ngade2 ngan B mlm ni...hrmmm semuanyer xde.....heran jgk aku sbnrnyer czz sblm2 ni aku ok je kalau B xde line fon tppp kali ni aku rsa sedikit cedey bila B bgtw kapal nk kuar time duty B nnt...arggghhh..padahal esok B smpai dh next port...bkn lama mne pn tpppp arini aku cedey....aku perlukan B utk temankan aku...B ckap mamizu kene strong xleh lembik2 mcm ni...mamizu mesti selalu think positive...xleh cepat melatah tppp sumtime aku tewas jgkk ngan semua ni...
  • kopok lekor yg aku order online xsmpai2 ag..kata smpai monday tpp today is tuesday tppp bayang kopok lekor xnmpk pn...hishhhh ni yg wat aku angin ni...kang ade jgk kang yg kene jual ngan aku ni....waaa mamizu nk marah ni......takut nyerrrr...xpe aku tunggu smpai esok kalau esok xde jgkk aku ambush tokey dia kaw2 punyer...sabar je arrr... 
  • aku nk kuar sopeng tpp xleh czz cuaca xm'izinkan...ptg2 selalu hujan lebat siap ade kilat+guruh lagi...aku takut ngan kilat+guruh...kalau setakat hujan je aku leh gagah ag tpp kalau ade kilat+guruh aku kalah....duk umah lelama ni stress jgkkk rupanyer ekkk..aku nk g jengjalan tppp sape nk teman kan aku??alaaa kalau xde org nk temankan aku pn aku g sengsorg je arr czz g sengsorg ag senang wlpn sedikit bosan tpp atleast aku leh ikut kepala aku je kan... 

hope esok terbitnyer mentari pagi akan bawa sinar baru dlm hidup aku...
sinar kegembiraan utk aku.....
AMIN...

pakaian boleh di cuci tppp hati yg suci sukar di cari....
biar terkena kotoran demi pengalaman.....
sabar tu separuh dr iman......

sabar ye mamizu.....b patient okey....
another 1 MONTH +- je ag...... 

happy annyversary to 2 YEAR ye cayang muchukkk...
moga perhubungan kita kekal utk selamanyer hingga hembusan nafas terakhir kita.... 


i miss my hero dam much munchyyy.....

Friday, December 3, 2010



Yee ati ku tersngt gumbira...pas jumpa B on 30 Nov aritu everyday till now B ade line fon 
and adelah mcm satu kewajipan B akan call tiap kali B hbis duty....ngheee.....and for sure arr aku penunggu setia call dr B tiap kali jam menunjukkan ke angka 8++ czzz B abis duty jam 0800 and 2000...seronokkkk ooooooo terasa mcm penantian aku selama arini berbaloi2 bila dpt peluang mcm ni.....acececehhh mcm aku sorg je yg seronok kan....biar arr ape2 pn jnji ati aku syiokk and berbunga2.....

Soo bila ade line fonn AMOS akn dipinggirkan utk sementara waktu...sowi ye amos...jgn majuk tw.....mcm2 story mory aku share ngan B wlpn bnde remeh temeh.....ngheee teruk betoi arr aku ni kan smpai kan semuanyer nk story kt B....

B ni antara pic yg smpat syg amik pas balik dr jumpa B aritu....ari yg sgt meletihkan tpp syg suke czz terasa cepat masa berlalu...sedar xsedar dh 3hb  DEC dh arini...yeee...

HIP2 HOOOREYYYY....


Haikal yg bru lepas bersunat...


smpat pose ngan haikal wlpn dia agak pemalu...


chantek x B??
huhuhu wlpn dapur jarang berasap sejak B xde tppp ttp kene deco utk smbut B balik...
B kan tukang masak terbaik utk mamizu...
biar pas ni B lebih bersemangat utk masak...
ngheee.....


ni plak aktiviti di malam ari sponsor by a.mizi sekeluarga tppp 
sory arr aku xlalu nk menjamah czz perut dh overload mkn kt umah k.ton+abg bad....


**thnx atas coklat yg sedap tu ye B......yum yum yum...ingt nk mkn sesama ngan B nnt tpp xtahan arr godaan coklat tu....syg mkn kn utk B sx ekkk.....

**hrmmm mcm mne ni ek...bila aku nk start diet ni...selera mkn aku makin ari mkin merisaukan lah...mulut ni asyik nk menguyap je...ishhhh mcm mne arr aku nk wat.....kepala ni asyik ingt nk mkn je..bila B dh blk sure aku akan lg berselera nk mkn czz B rjin masak and time B balik adelah time cuti2+mkn2 cinta...
toooolooooonnnggggg..........**


LOVE U BERRYY2 STRONG YE B....
only u taw b in myheart....
FOREVER...


Thursday, December 2, 2010



(^____________^)

yeeee dlm ati ade taman...trsa dunia ni aku yg punyerrrr...

5hour yg bermakna....

actually entry ni aku nk update on 30hb ag tpppp keadaan xm'izinkan aku czz aku rsa agak keletihan drive almost 5hour non stop.....mmg agak meletihkan tppp aku hati aku puas and sikit pn mata aku xrsa mengantukkk....waaaa aku trsa bangga lak dgn diri aku ni...whateverpn syukur pda yg maha esa czz telah permudahkan and selamatkan perjalanan pergi dan balik aku utk jumpa my yayang muchukk....alhamdulillah syukur...niat yg suci murni mesti akan direhai kan.....

selepas aku dpt call dr B 17hb aritu ati aku dh berbunga2 riang czzz aku akan dpt jumpa B pas 3month+- xjumpa B...wow sape yg xsuke kan czz pat jumpa yg tersayang.....sooo tiap ari aku m'hitung ari and saat utk jumpa B....ngheeee....rsa mcm nk date 1st time lak tw....

sooo 29hb jam 8am aku dh gerak ngan hati yg b'bunga riang menuju ke portklang....portklang tunggu akuuuuu.....pdahal aku bkn pernah smpai pn portklang sblm ni and aku xpat bayangkan mcm mne keadaan portklang tu....tppp aku rsa sure jln nk ke portklang tu akn ade bnyk lori2 yg besar gabakkkk....aku ni agak penakut skit bila lalu sblh lori czz aku rsa cam kecik jeee aku ni...tkut oooo czz memacam story mory psal lorikan yg xdijangka...tpp alhamdulillah aku selamat smpai ke portklang kul 1.30pm wlpn sedikit sesat round d world smpaikan mr GPS pn cam org mabuk bg road kt aku...sakit ati aku ngan GPS ni...nasib aku xcmpak ko kt laut tw...tpp thnx jgkk kt GPS ni sikit sbnyk kau m'bntu aku jgkkk wlpn agak kelaut bantuan yg diberikan...thnx jgkk kt m'ber FB aku k.hasmiza+lily aimie+ellisa czz bnyk m'bntu aku bg info jln2 kt klang tu almaklumkan aku xpernah smpai portklang tu sorg diri....

bila smpai portklang aku check in kt hotel crystal crown czz aku search dlm google hotel ni yg paling dekat ngan portklang lah kunon2 tpp aku rsa cam jauh le jgkk czz m'b aku xbiasa ngan jln2 kt sana kan......waaaa ni 1st time oo aku check in sorg diri....trsa betoi2 berdirikari aku tw.....hebat jgkk aku ni kan...waaa nk bangga diri le plakkk....


ni lah bilik yg aku berjaya dpt czz time ni hotel ni mmg penuh ngan geng2 kapal ntah dr mne ntah..
nasib gak aku dpt bilik ni kalau x, xtw arr aku nk lepak mne kt portklang tu...

pas check in aku just lepak2 je dlm bilik....tersngt arr borink ooooo pdahal time ni aku pn xtw ag kapal akan msuk por tmne czz aritu B just bgtw kapal akan smpai tgh mlm 29hb so aku pn agak2 arr dlm kul 11 ke atas kapal akan masuk portklang tpp xtw port yg mne tpp last2 kapal smpai kul 2am kt westport...waaa westport agak jauh oo dr hotel tuu tpp xpe arr demi B aku snggup kemane sje..pengorbanan lah katakan....

sooo pepagi ag aku dh check out hotel utk jumpa buah hti pengarang jantung aku.....and tepat kul 8.27am aku selamat smpai ke westport setelah puas pusing mencri westport bulk terminal....waaa aku tersa semakin dekat ngan B and mimpi aku jd kenyataan bila aku nmpak B berjalan ke arah aku....semakin dekat langkah kaki B smpai ke arah aku semakin kuat jntung aku berdenyut...semakin kuat nafas aku berhembus...rsa mcm nk pengsan bila tgn B menyambut huluran salam dr aku....trsa mimpi aku jd kenyataan selama arini....rsa bergenang air mata ni bila mata kami bertentangan....trsa semacam satu semngt bru mengalir dlm diri aku bila lihat B depan mata.....

seterusnyer LAYAN pic lah plakkk.....

view from bridge port ke kapal....cantik kan....
kami berjalan seiring and seiringan menuju ke kapal...
trsa dunia ni milik aku dan dia.....


kt depan bilik B.....




ni pic dr dlm bilik ape ntah B bgtw....
rsa mcm mimpi lak bila aku jejak kaki atas tmpat rzki kami ni....


pose eksyen je dr B ni...ni bkn tmpt keje B..
B kt engine room...


ngheee.....
mcm tkut nk pegang bnda ni....



cri laluan alternatif utk kapal lalu sg yan...
dekat sikit ngan our home sweet home...
ngheee....


ni buah ati dr jauh utk aku...
aku sedikt hairan czz B suke bila coke dr luar wat collection katanyer 
wlpn B bukan suke sgt pn air gas...
siap pesan kt aku nnt tin dia simpan taw...


pic detik2 perpisahan aku xde kekuatan nak amik czzzzz perasaan sedih menguasai aku..
aku tabik spring kt B czz B mmg btoi2 strong hadapi detik perpisahan kami...B still mantain cool ngan kata2 perangsang kekuatan utk aku tppp aku yg kaya ngan air mata tentulah berjujuran air mata...
saat perpisahan adalah saat paling aku "BENCI" tpp ape kan daya aku czz nak xnk aku t'paksa hadapi jugak...whateverpn thanx to B czzz beri layanan 1st class utk syg wlpn jelas kelihatan B letih czz bru hbs duty....

SYG SAYANG B SELAMAYERRR...



agak sedikit ralat czz pic dlm engine room xpat nk amik just lalu je dlm engine room tgk tmpat keje B cri rzki utk family mizu....pic kt signboard melati 3 pn xpat nk amik.....hope ade rzki ag nnt aku nk amik pic kt semua tmpat atas kapal tu...INSYALLAH....AMIN.....


fnote : B dh start countdown utk sign off soo bleh ke aku nk join B countdown jgkkkkk ekkkk....

ngheee.....aku sudah bleh tersenyum riang ria czzz "end line" penantian aku semakin hampir and semakin dekat ngan aku .....ngheeee......
xsabar nk tunggu DETIK itu.....

pulang lah ayang pulang lah segera dgn selamatnyer....

B pesan suh amik dia kt KLIA nnt.....
tppp nanti tu bila ye B??
huhuhuhu B sndiri pn xtw nk bg jwpn kt aku tppp B kata awl tahun depan orrr paling cepat pn 
HUJUNG bulan  ni....nghee,,,,
hujung bulan ni leh caya ke???
hahaha mamizu xnk caya yg pamizu akan off hujung bulan ni czz mamizu rsa mcm ke laut jerrrr.....
ape2 pn mamizu akan tunggu pamizu dgn SABARRRR.....

sabar tu kan separuh dr iman...

(^__________^)







testing

test.......................................

......

Friday, November 26, 2010


.....RINDU.....


aku rindu lelaki ini....

rindu yg semakin membuak2 menuju ke kemuncak...

rindu yg hampir tidak dapat ditahan....

B..plzz help me...

bolehkah aku bertahan menanggung KERINDUAN ni??




~~Layan~~



Arini aku bru berkesempatan utk upload pic rentetan weekend in NOV....

6 NOV 2010
Majlis persandingan abg aku sebelah perempuan....


aku menempek wit barisan perbarisan istiadat abg aku...
ngheee...
bila lg nk menempek kan...



mama+abh aku...
yg tgh tu sure arr abg aku kan...
tema merah gitu taw...


aku sure arr yg merah menyala tu...
berat ooo angkat hantaran ni.....
bunga2 kecik tu cucuk hidung aku...

13 NOV 2010
Majlis kat umah mama abah aku laaa...



malam berinai...




Raja sehari otw masuk laman umah...




yg ini kakak aku ngan c gedik a.k.a her daughter....
gedik main ngan umbrella pakngah...


seee ummi dia pn nk main ngan umbrella jgkk...



pose with pedang yg aku rsa agak berat ooo....


3 beranak yg sedondon...
sure arr aku yg paling cun kan time ni..
ngheeeee....


aku dan kakak yg xmau senyum...




kakak yg pose sehabis cun....
chantek x bju aku belikan utk dia??
ngheee....


aku yg keletihan kehulu dan kehilir...
sila abaikan muka aku yg berminyak tu ekk....


ade gaya mummy mithali x??
aku ngan alia yg puteh gebu mcm telur kene kupas...
geramm akuu...




ni semua pic amik kesempatan pas pengantin turun dr pelamin....

sooo ni je arr g mampu utk aku upload...bnyk ag nk upload tpp aku ade keje lain nk kene buat wat masa ni sooo cukup arr dulu ekk...

wlpn dh agak terlambat tp aku ttp nk wish 

"SELAMAT PENGANTIN BARU TO MYBRO+MY SIL....
SEMOGA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT"....
&
WELCOME TO OUR FAMILY 
(^___^)

aku ade sesuatu yg menarik utk next entry...
insyallah aku akn update "sesuatu" yg menarik tertarik tu nnt ekk....

B syg always rindu B....
(^________^)
B tunggu syg ekkk on dat day....