Sunday, August 14, 2011

~~Admitted~~

bersiaran langsung dari MATERNITY WARD..........

arini ari ke4 aku jd warga ward melor 1.............................................................
oh tidakkkkkkkkk.............xleh nk meneruskan .............
air mata turun mcm hujan lebat d tgh mlm..........
hrmmmmmmmmmmmmmmmm.......................

Saturday, July 30, 2011

~~26weeks~~

Dh 26week bbymizu bersama aku and dh 26week aku bergelar PREGGY WOMEN ( mmg laaa preggy women sbb man mne de mengandung tpp MENGANDUNGI)....
sgt seronok moment preggy ni...

sejak2 masuk 20week above ni nafsu mkn aku semakin menjadi2....
semakin menggerunkan aku ooo smpaikan berat aku pernah naik 3.1kg/month...
bising ooo cik misi kt klinik tu sbb berat aku naik mendadak...
nk wat mcm mne dh nafsu mkn aku semakin menjadi2 sejak preggy and bbymizu pn cpt lapar soo aku mkn je laaa selagi aku mampu..salahkan bbymizu le plak....nasib kau laa bbymizu selalu menjadi bahan utama alasan mumy tuk answer soalan knp berat naik mendadak....
alaaaa cik misi tu pn satu hal berat naik bising berat turun pn bising...
leceh btoi laaa....

tiap kali nk g klinik aku sure akan kurangkan sikit mkn kureng sikit je pn czz malas nk nk jwb soalan2 cepu emas dr cik misi tu...pastu yg aku paling malas kalau dia suh aku check daily urine+weight+BP...
aduyaiii bnyk cengkadak btoi laaa aku rsa cik misi ni tpp nasib laaa semua tu aku rsa small matter je sbb mmg hari2 aku akan msuk hospital kan soo xjd isu laa tuk aku check semua tuu pn saje je aku nk kecoh2 kt sini...kekadang disbbkan keBZZ yan aku layan patient smpai aku terlupa nk check semua tu....
hahahhahaha....wlpn hari2 aku ngadap semua alat2 check up tu tpp penipuan ttp jgk berlaku....waaaa bocor rahsia aku...

cik misi suh aku check daily semua tuk 5-7hari tpp aku check sx or 2x 0r 3x je tuk seminggu tu..reading yg lain semua aku chatalogi je yg penting aku rsa aku sihat and yg penting jgk jgn urine aku xade PROTEIN or ALBUMIN or SUGAR je..kalau salah 1 tu ade tu yg wat aku risau...sowi ye cik misi...tpp bila aku bgtw kt Bie aku pasal semua ni sure Bie akan jwb layan je laaa syg sbb tu semua tuk kebaikan bbymizu+mumy jgk....hrmmm ape laa Bie ni xsokong syg langsung...

esok date tuk dating ngan cik misi lg...hope bbymizu behave laa kali ni...
jgn laaa bbymizu wat perangai lg mcm check up lepas...
kick2 daptone(alat tuk dgr heartbeat) tu lg smpai cik misi xleh nk dgr btoi2 heartbeat dia..mumy pn naik risau....hampir 15minit cik misi uli2 tummy aku sbb nk detact heartbeat dia tpp tiap kali daptone tu lekat kt tummy aku tiap kali tu jgk laaa bbymizu kick..sabar je laaa cik misi tu smpai sakit2 pinggang cik misi layan bbymizu.....

perut dh lapar dh pdahal 4jam lepas bru je mkn nasi.....bbymizu pn duk kick2...lapar ekk cyunk mumy ni..cian dia....tpp mumy tgh latih bbymizu tuk pose xlama lg ni....mcm mne laaa time pose nnt...hope aku kuat tuk terus habiskn pose..nk pose penuh ni....bbymizu plzz support mumy tw..mumy nk claim duit raya bebanyak kt ddy kalau dpt pose penuh....ngheeee.....tpp Bie awal2 lg dh pesan kt aku kalau xlarat jgn paksa diri teruskan pose kang pengsan sengsorg kt umah aku jgk yg ssh....hrmmmm aku akan berusaha sedaya upaya tuk jd kuat tuk habiskan pose sbln ni....bbymizu plzz jd geng ngan mumy tw....mumy syng kamu....




~~Toothache~~

My chenta hati sakit gigi tpp aku jgk rsa tempias kesakitan tu....mcm cubit peha kiri peha kana gak terasa...
setelah sekian lama menunggu detik+saat+tika tuk memanas kn telinga tapi tetiba halangan menimpa...
ni laa yg dikatakan kita hanya mampu merancang tpp tuhan yg menentukan....
xpe laaa ni bru dugaan kecil utk aku czz hajat xkesampaian sepenuhnyer tuk ngadu itu ini ngan pamizu disbbkan TOOTHACHE...mood nk story mory pepanjang sedikit terbantut bila aku dgr suara lunak merdu Bie menanggung kesakitan wlpn bie mcm bersemangat nk dgr story mory aku....ciannyer aku rsa....

cian kt pamizu hampir SEBULAN menanggung kesakitan and terpaksa menanggung another 1WEEK +- lg kesakitan tu sblm ianya berakhir....ingtkan smpai s'pore leh laaa hilang semua kesakitan tu tppp terpksa jgk meneruskan menanggung kesakitan smpai laa next port di CHINA....
sabar ekk cyang...syg tahu mmg PERIT+PARAH+DERITA tnggung sakit gigi ni tpp apekan daya hanya ungkapan SABAR yg boleh syg katakan...sikit je lg ekk....Bie syg kan kuat.....Bie kan HERO syg...hero mne leh kalah ngan ujian kecik2 ni....

mcm mne laaa keadaan pamizu agaknye menanggung kesakitan tu...hrmmm xnk laaaa pk jauh2 nnt hati aku jgk yg xsenang....lgpn just sakit gg je kan Bie...kuat and terus kuat taw Bie tanggung semua ni....kalau Bie lemah syg pn rsa cam lemah jgk....rsa cam hilang semangat je bila dgr suara Bie yg xbersemangat...
agaknye mcm ni laaa kot kan perasaan Bie time aku admit dulu....semua serba xkene lg2 laaa bila bie tahu aku crying non stop....^_______^....semak mmg semak tpp hidup ttp kene teruskan....

ape2 pn MUMY+BBYMIZU syang DADDY 4ever.....
DADDY is MYHERO.....


salingan
mamizu in 26week 3days...
bam bam bam nyer mumy...


Saturday, June 25, 2011

~~Maxi Cosi pebble~~





Yeeeeeey alhamdulillah akhirnye benda yg di tunggu dh selamat smpai...
and for sure org yg paling HAPPY adelah pamizu....
suke laaaa sbb benda yg dihajat2kn dh selamat smpai kt umah kan 
tppp pamizu xdpt tgk yg real lg just tgk dr pic je...
ape saje tuk bbymizu katanye....
ikut B laaaa B...
syg akan wat ape saje tuk B+bby jnji semuanye HAPPY
sabar ekkk yayang nnt sign off tgk laa pepuas tu benda tu.....



taraaaa..........



maxi cosi pebble....

to bbymizu plzz say THANK YOU kt ddy sbb belikan bby carseat "MAHAL" ni...
nnt kalau bby xmau duduk dlm carseat ni mumy nk suh ddy yg duduk dlm ni...
bertuah kau bbymizu bru 21week 6day ddy dh belikan mcm2 tuk kau...
ni yg wat mumy jeles ni tw....
hrmmm anak oooo anak....
ape2 pn mumy+ddy syukur atas kurniaan and rzki yg ALLAH beri kt mumy+ddy...
mumy bangga +bersyukur czz mumy diberi peluang tuk merasai nikmat 
kandungkan hasil cinta suci 
antara MOHAMAD IKBAL + ZURAIDAH RAMLE 
yg dh mula godek2 dlm tummy mumy...

seawal 18week 6day selepas kejadian "ITU" mumy dh mula perasaan akan gerakan 
AJAIB ITU.....
mumy sgt teruja bila lihat+rsa ur 1st kicking cyng..

ape2 pn syg pn nk say thanx jgkk kt B tuk segalanye....
bbymizu mari kita sesama say thnx kt ddy ekkk...

THANK YOU LALINK

we love u so much ddy....


syg rindu Bie......
...
wahai cik angsana plzz take cre my yayang ekk....
plzzz move faster from there.....


Thursday, June 2, 2011

~~31 MAY~~

 Bersiaran dr home sweet home..rs cam syurga bila jejakkan kaki ke rumah...rs amat aman..

mood : HAPPY....


alhamdulillah aku dh bleh kuar dr ward setelah 2mlm aku beristirehat di dlm ward dgn perasaan yg sgt2 tidak tenang...mcm2 yg aku pikirkn...aku jd sgt2 takut..sgt2 risau dgn sebarang kemungkinan yg bakal berlaku tpp syukur alhamdulillah aku telah kembali sihat...

nk tahu ape yg jd...waaaa 31 May satu date yg xmungkin aku lupa....MAY 2011 bawa bnyk sweet sour dlm hidup aku...semuanye jd dlm bulan MAY....MAY ohhhh MAY.....ape2 pn aku pasrah dgn semuanye....

31 May aku spt biasa memulakan tugas spt biasa wlpn mlm sblm tu aku dh rs cam sumthing happen ngan my tummy tpp aku malas nk pk sgt...aku g keje and wat keje mcm biasa....aku bgtw kt kengkawan shift aku mntk pndapt diaorg ttg ape yg aku alami soo ramai yg saran aku g terus jumpa doc..aku pn terus jumpa doc....waaaa wat pertama kali dlm hidup aku doc wat VE kt aku.......waaaa sgt2 malu....ikutkan hati mmg aku xnk wat semua tu tpp bila pikirkan bby lebih pnting aku merelakan segalanye...sejuk sikit hati aku bila doc kata xde pape...m'b sbb msalah keputihan yg wat aku rs cam tu....keputihan mmg akan jd extra time prgnnt tpp kalau over extra tu yg danger...soo doc kata aku xperlu risau if anything happen pasni terus jumap doc....tpp yg jd citernyer permulaan episod aku nyaris2 jd org hilang akal bila blk2 dr keje aku nk mndi tgk2 ade bleeding...aku sgt2 t'kejut...rs sgt2 xpercaya ngan ape yg aku nmpk....terus cranky mcm org hilang akal..xtw nk mntk tolong ngan sape tpp aku sempat mndi sblm terus jumpa doc...wlpn dlm keadaan bleed aku g hospital ttp naik MOTOR seorg diri czz aku xtw nk mntk tolong ngan sesape dh...aku xpk sesape dh time tu ape yg aku tw aku risaukan bby...
smpai kt A+E aku terus register dlm keadaan cranky..t'kejut org yg nk daftarkan aku tu sbb aku terus crank xckp pape..sure diaorg pn t'tanya2 knp ngan aku kan...whtever pn thanx u so much pd SEMUA STAFF A+E HOSPITAL YAN expecially Dr Faizah Hanim+SN Rosharizad atas jasa baik dlm membantu aku yg dh mcm hilang kata2 nk berckp..ape yg aku tahu air mata jd teman setia aku time aku....aku tahu2 semuanye dh settle..pndaftaran aku msuk ward pn diaorg yg tolong watkan czz diaorg tahu aku dtg sengsorg..pamizu jauh..time tu mmg aku rs sgt2 sedih....akal pendekku sgt2 memerlukan pamizu tppp akal pnjg ku berkata aku mesti kuat tuk bby+pamizu....pamizu bukan sesuka hati nk tinggalkan aku jga amanah dia ni...hasil dr pemeriksaan doc bgtw placenta bby ke bawah mb sbb tu aku bleed...cian aku tgk bbymizu sempit space dia nk move sbb placenta tu kacau ruang dia..bbymizu leh move sikit2 je....sory ye cyang mumy xmntk semua tu jd tp m'b ni dugaan tuk mumy..bby kene tolong mumy ekk bg naik blk placenta tu yayang....nnt bila dh naik bru laa bby ade space yg besar nk move..tolong mumy ye cyang....mumy+ddy syng kamu....

1st day admitted
dgn pasrah merelakan pemasangan drip..
ssh nk gerak bila ade bnda alah ni...
bru aku tahu ape yg patient aku rs selama harini bila ade drip...
seksa ooo...

2nd day...
jelas kelihatan mata aku yg bengkak...



1st day admitted air mata mmg jd shbt setia aku..bleh diakatkan tiap masa aku kaya ngan air mata...semua persoalan yg ditanya hanya air mata yg kuar...aku mmg kaya ngan air mata..smpai mata aku bengkak like bola pingpong...aku dh xkisah ngan org sekeliling..hilang malu cranky depan org ramai czz aku TERSANGAT risau pikirkan psal bby...time tu hanya doa yg mmpu aku lakukan mohon
YG MAHA ESA beri aku kekuatan and kuatkan bbymizu utk terus bersama ngan aku....thnx so much tuk SURIA+K.SUE czz tolong amikkan barang2 aku kt umah czz aku g hospital mmg sehelai sepinggang je...diaorg laaa yg bnyk giler berjasa ngan aku..aku serahkan semuanye kt diaorg nk packing barang2 tuk aku..thanx ye frenzzz...jasa korang xkn aku lupakan.....aku syg korang tw...

licin mamizu mkn....
lapar pas seharian cranky...
makan tuk bby...
cian bby lapar...


to my MIL+PIL thanx a lot ye mak atas segala2nye..cian kt mak ssh payah dtg tgk aku dr jauh tiap2 hari....sowi ye mak czz wat mak risau...mak risau tgk aku yg asyik cranky xhenti2...mak takut aku hilang punca....actually aku ok je sbnrnye...aku tahu ape yg aku wat tpp aku ni kan ratu air mata sbb tu laa air mata aku asyik mengalir laju wlpn depan org ramai...lantak laaa ape org nk ckp jnji aku puas..tima kasih bebanyak ek MAK+ABH...i LOVE u so much....xlupa jgk kt MAMA+ABAH yg tolong mendoakan aku+bby dr jauh....LOVE U so much munchy....

^___^
aku yg kurang teror pakai kain...
dr terlondeh baik aku pakai seluar je kan...

sejak dari admitted bleeding semakin kurang...risau ttp risau smpaikan nk g toilet pn aku takut..aku takut kalau2 bleeding aku mkin bnyk..smpai tahap xleh tahan sesangat bru g toilet...lgpn doc suh aku rest atas katil je...xleh bnyk jln sana sini takut bleed mkin bnyk soo aku pn menurut perintah je demi keselamatan bby...hari kedua bleeding mkn sikit...hati ku makin tenang..

mumy ddy to be..
pic sekadar hiasan..
rindu my lalink..

for sure org yg paling risau adelah PAMIZU..cian pamizu serabut dia pk kan psal aku+bby...dr suara dia pn aku bleh tahu mcm mne keadaan pamizu time tu..lg2 la dia dpt tahu semua ni dr kawan dia bkn dr email yg aku sent..ptg tu aku lambat sent email sbb lappy smpai lewat kt aku soo lewat jgk laaa pamizu dpt news ni..whtever thanx to Farid Maswan+Ili Hawa czz tolong smpaikan news ni kt pamizu.....sowi ye yayang syg wat yayang serabut seketika tpp time tu syg lg laa serabut+takut..syg sedih giler2....pamizu call pn aku xckp bnyk sbb air mata je yg bnyk turun..sure pamizu xdgr sgt ape yg aku ckp.....^____^...tiap kali b4 duty+hbs duty sure pamizu akan call tnya perkembangan mumy+bby..pamizu siap suh aku apply unpaid leave lg kalau keadaan terus mcm ni..dia suh aku rest je atas katil...jauh btoi pamizu pikir..syg ok laaa B...dont wory...syg akan try to b strong 4 u+bby...kn syg dh jnji akan jga "amanah" B ni lebih dr syg jaga diri syg sendiri....

free from drip....
seronok...bru senang aku nk g toilet..


to kengkawan FB aku syg korg semua...korg bnyk bg support kt aku....thanx ye kengkawan atas doa kalian semua..aku sgt2 terharu....
betoi ckp org selama harini time kita sakit or ssh kita akan tahu mana kwan mne lawan.......aku dh dpt pengajaran dr semua tu....xsemestinya org yg dekat ngan kita selama arini adalah kwan kita........


mangga pulut from yani...
thnx ye yayang...
sedap+sgt lemak...

off drip...
yeeehaaaa dh bleh discaj....


doc bg aku mc 3ari..doc pesan kat aku pasni no more merempit no more travelilng far far away ok....need more rest...strictly rest in bed...oooooo 2 ari duk kt ward pn aku sgt2 borink czzz just duk atas katil smpai lenguh+sengal pinggang lama sgt dduk+baring...kt umah aku leh jengjalan dh.....doc kata travel jejauh+xckup rest yg wat aku bleeding....heboh sudah citer aku g jumpa pamizu kt portklang drive sndiri and g langkawi....benda dh nk jd bkn leh elakkan...pasni mamizu xleh nk aktif2 mcm dulu lg..kene duk bebaik kt umah je......huwaaaaa..nk blk kg pn xleh....bbymizu kene tolong mumy tw yayang...kene kuat ngan mumy nnt bru leh mumy bwk blk kg jumpa tok mama+tok abh..mumy nk raya kt kg tahun ni yayang..


nmpk gayanye tuk seketika aku terpaksa membiarkan hitam kilat sendirian...hitam kilat jgn merajuk ek...nnt mamizu dh sihat+kuat kita date sesama blk ek....nnt mamizu bwak bbymizu sx naik kamu...jgn majuk tw..nnt pamizu sign off sure pamizu akan kembalikan kekilatan kamu...ngan mamizu kamu mmg akan jd hitam debu...^_____^...mamizu dh kuat nnt mamizu bwak kamu g sopeng brang2 bbymizu ye....


mood : sengeh smpai ear bila dpt lepaking @home sweet home...
syurga
^____^

Friday, May 20, 2011

~~Mood SWING :((

assalamualaikum.......

aku yg bru b'kesempatan m'update blog...beruk yg xtw di untung ni tersngt la m'buat perangai menguji tahap kesabaran aku yg setebal kulit bawang...beruk yg nyaris2 xmasuk dlm cik tong sampah.....

terlalu bnyk yg aku nk story tpp beruk ni selalu jeles ngan aku.....selalu wat aku rsa mcm nk jd raksasa grom grom....




17hb May b'day aku yg ke 25 tahun...happy b'day to me....dh bertambah lg stahun umo aku...1st b'day aku smbut as a wife tppp xcelebrate ape2 pn kek pn xde sbb B xde tpp MIL aku dgn baik hati nye wat kan pulut kuning+kari ayam+kuih cara berlauk sebagai mini celebration kesyukuran tuk aku..terharu aku ooo dpt MIL mcm ni....tiap umah kt quaters and kengkwan ward aku , aku bg pulut kuning tu...thanx ye mak sbb susah2 wat semua tu tuk MENANTU si kacang hantu mak ni..... tppp syukur la czz time b'day aku B ade kt port m'sia sooo dpt laaa B b d 1st person wish b'day aku...alaaa kalau B jd org last wish b'day aku pn aku ttp jdkan dia org 1st jgkkk czz mmg wish dr B laa yg aku tunggu2....sama mcm time Nurses Day 12 May..B lupa date nurses day..cedey aku czz org lain semua dh wish kt aku tpp B sorg je yg xwish rupa2nye B langsung xingt sbb xset reminder laa tu....agak kecewa tppp aku xamik port nk majuk pn czzz xde faedah pn kalau majuk time tu sbb B jauh...majuk jauh2 bkn dpt ape pn wlpn pd awlnye aku mmg plan nk majuk tpp bila pk punye pk baik xyah majuk nnt B call dr jauh dpt ngadu domba jap je sbb lama tang pujuk memujuk tu...sooo sape yg rugi??aku jgk kan yg rugi kn alaaa B pn rugi jgk czzz B bkn leh duk diam kalau aku majuk...sure semak laaa dia nk wat keje....nnt aku jgk yg cedey cian kt B semak pk psal aku yg mengade ni....tpppp sekali skala mmg nk kene MAJUK jgk sebagai tanda peringatan tuk B....moley ke mcm tu??moley ke x moley bg aku ttp jgk moley...


22 May ni plak 1st annyversary kitaorg...jap je dh setahun aku jd
MRS IKBAL.....^___^ psal annyversary next entry laaa tu pn kalau beruk xtaw diuntung ni xwat perangai laaaa.........


actually sbnrnye aku nk story psal aku yg mood swing sejak 2 menjak ni....sejak2 aku masuk umo 25 years old ni t'sgt laaaa sensitif....ape ke pn punca nye aku sndir pn xtw...kalau bdk2 tu aku pernah le dgr akan kuat menangis bila nk berubah umo tpp aku ni bakal jd mak budak dh pn ttp jgk rs cam tu....ngan benda remeh temeh pn aku leh sensitif....sedih sendiri2....nangis mcm org putus chenta kau taw taw...tppp dulu aku putus cinta pn xnangis mcm ni.....opppss tu kisah lama...bkn putus chenta tppp dia bkn jodoh aku czzz ALLAH tu maha mengetahui MOHD IKBAL ZAKARIA adalah jodoh aku yg t'baik....syukur pd NYA sbb temukan aku dgn my yayang.....syukran2.....

back to mood yg swinging tu like fan kt kedai mamak yg besar tu mcm tu laaa aku rs mood aku...xtentu psal sedih...bila sedih mula laaa ingt kt B...yg pelik time B call aku xcedey pn tpp bila letak je fon air mata mcm empang pecah....heran aku tw...smpai sedu sedan....ssh aku nk ckp laaa ape yg wat aku rs cam ni...rs cam bercampur...lg2 laaa kalau sbb B pdahal B xwat ape2 pn...btoi kot kan org ckp time prgnnt ni kita aan jd lebih sensitif..aku ingt aku xla rs cam tu tppp aku silap..aku dh rsa ape yg org ckpkn selama arini..mmg perit bila main ngan perasaan ni....agak2 B tw x yg now aku tersangat la sensitif sbb bila B call or wat video call aku ceria cam biasa mcm xde ape yg jd tpp bila letak je fon empangan air mata aku pecah....adekah aku terasa dgn kata B tppp aku rsa B xde pn ckp bnda2 yg wat aku cedey....B layan aku elok je.........ya ALLAH kau kuatkan laaa iman+kesabaran+ketabahan aku...sesungguhnye aku adelah insan yg terlalu lemah tuk menghadapi semua ni....



cian kt bbymizu sure dia pn cedey sbb mamizu cedey...sowi yg cayang mumy lost control tuk semua ni...mumy perlukan masa tuk adapt semua ni...bby kene tolong mumy ye...jgn wat mumy mcm ni....kan daddy pesan bby duk bebaik je tw ngan mumy.....jgn noty2...cian kt mumy....

..............................................................................................................................................................
                               

Sunday, April 17, 2011

~~kembali membuka tirai~~

assalamualaikum.........fuhhhh setelah sekian lama mamizu meninggal dunia blog ni.....
hbs berabuk semuanye...ape nk wat permata hati pengarang jantung depan mata so no idea tuk menulis di blog....lgpn no time jgk nk on9 czz semuanyer jd pack tppp mamizu sndiri pn xtw la ape la yg wat mamizu bzz sesangat....bkn bzz mne pn just kalau nk menulis pamizu duk menempek je sblh mamizu ni so mcm mne nk kuar idea....my yayang depan mata so lebih baik ckp direct je ape yg aku rsa kan....btoi x....
waaa panjangnyer mukadimah aku..melalut ke laut sudah....

pamizu sudah pn selamat menjejakkan kaki ke cik bunga angsana pd 15 april 2011.....huwaaaa mcm mne perasaan time tu jgn ckp laaa...seperti sblm2 ni keperitan and kesakitan ttp aku rsai....wlpn sakit wlpn perit nk xnk aku t'paksa jgk hadapi and aku tw bkn aku sorg je yg rsa semua tu tppp pamizu pn turut rsa ape yg aku rsa...tpp biasa laaa lelaki kan control macho.....ngheee.....selamat kembali bertugas ye yayang muchuk...and to cik angsana plzz take care my pamizu yeee......jgn bnyk ragam tw.....bila pamizu dh sign on kembali laaa si hitam kilat under penjagaan aku...hahahha....mntak maaf bebanyak ye cik hitam kilat aku xkn jga kekilatan kau mcm mne tuan kau jga....kalau aku mndikan kau sx/week tu dh kira syukur dh tw....hehehe....bila kau dh kembali under penjagaan aku kau akn jd hitam debu...huwawawa..pamizu jgn marah ekkk....

actually bnyk bnda yg nk aku sharing kt sini tppp bila nk bgtw semua jenuh laaa aku nk taip.....aku just bgtw yg pnting2 je laaaa ekkk.....antara yg penting adalah..............

yeeeee kami bakal jd daddy +mummy...syukur xterkata dgn rzki and kurniaan tuhan ni...insyallah bbymizu akan due 30 oct nnt...doakan moga everything ok...mamizu+pamizu xsabar nk tunggu kemunculan org baru dlm family mizu....yeee....xterucap ngan kata2 bila result urine test tertera POSITIVE and ofcourse laaa org yg paling syiok smpai lompat2 adalah pamizu.....sengeh sampai ear sepangjang hari oooo...dr demam xleh bgn terus kebah demam pamizu aritu...kuat btoi penangan bbymizu....xsangka holiday @ singapore aritu g b'3 rupanye....seronokkk....
^____^
seronok

seronok no2....pamizu berjaya dpt hiking bag idaman sejak time cadet lg....deuter hiking bag....cian mamizu dgr reason pamizu bila mamizu tnye knp xbeli bag tu dr dulu lg...pamizu jwb "time tu xmampu...duhet cukup2 mkn je....now je bru rsa mampu"....ceeewah wat ayat sedih le plak pamizu ni.....bila dh dpt ape yg dihajati smpai tido pn nk hug hiking bag tu....hahaha kelakar btoi..mcm budak kechik....tpp mamizu dh suh pamizu rasmikan dulu bag tu time g s'pore aritu and pamizu pn pasrah je laaa dia mengusung bag tu......mamizu lak berlenggang kangkung je jln sana sini senang hati...ngheeee...

pamizu with hiking bag idaman kalbu

seronok no 3....kami b'jaya menjejaki rumahku syurga ku.....semua dokumen dh settleh just wait umah siap sepenuhnye...insyallah next year dlm bln 5 or 6 kami akan dpt kunci umah...thnx ye pamizu atas hadiah itu tpppp agak jauh dr tmpat keje mamizu skrg.....pamizu suh mamizu tukar tempat keje tpp mamizu lum ready lg tuk bertukar angin tmpat keje wat msa ni...mamizu dh selesa ngan tmpat keje skrg czz semuanye senang...tmpat parking pn senang, dekat je ngan umah , nk apply cuti pn senang , m'ber2 keje pn semuanye ok2....hrmmmm im not ready tuk tkar tempat keje lg wat msa ni tpp nasib pamizu understanding...pamizu kata xpe laaa ikut mamizu laaa mne yg senang....thnx ye pamizu....insyallah nnt dh t'bukak pntu hati nk mntak tukar mamizu tukar tempat keje ek....nnt kalau umah kita dh ciap sepenuhnye kita wat la umah tu umah p'singgahan kita....time pamizu off mamizu pn off kita lepaking lah kt umah tu ekk...kalau mamizu keje kita duk je kt quaters ni....wlpn ia agak kecik tpp cukup selesa wat kita kan....bleh kan pamizu..kan B kata ape saja tuk syg kan kan kan kan....
entrance

our home sweet home 


yg seronok lagi...pamizu dh lepas test and interview tuk naik pangkat...from 4e to 3e...syukur alhamdulillah...m'b ini semua berkat rzki bbymizu....tpp aku agak sedih czz planning awal nk celebrate b'da pamizu sesama hancus bila ofis call panggil interview.....dgn berat hati aku t'pksa merelakan czz semua ni tuk masa depan family mizu jgk....agak sedih czzz bkn senang nk dpt celebrate sesama...tppp atleast time b'day pamizu dia berjaya cipta kejayaan bila lulus interview....congrate ye dear....so ni 1st ship pamizu as 3e.....wat keje penuh berhemah ye yayang.....mamizu+bby always doakan yg t'baik tuk pamizu....
sang kumbang chenta hati ku


wajah kesayangan hamba

pamizu keletihan pas seharian @USS
otw blk hotel


alahai bnyk g yg seronok nk citer tppp keadaan xm'izinkan laaa...bahu dh mula rsa lenguh bila ngadap lappy lelama....

daddymummytobe
^___^
bby in my womb

nnt mamizu continue lain lh ek tu pn kalau line BB ni xmeragam...dh hmpir 1month asyik hijau je....hampir2 meragut kesabaran mamizu yg nipis ni tw.....


LOVE PAMIZU SO MUCH.....


Saturday, January 15, 2011

~~2~~



DUA
ada apa dgn DUA??
^___^

yup DUA lagi...
DUA yg bersinar2 like myheart...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

JENG JENG JENG JENGGGGGGGG



yeeehaaaaa another 2 day to go for pamizu sign off......
go go go go go go go.....


mamizu melompat suke pamizu nk sign off........
sgt suke......


and pamizu ofcourse melompat2 jgkk sbb dh leh sign off
mmg ini detik2+saat2 yg dinanti2kan.....
^____^


hye pamizu....
dh ciap packing barang ke belum??
ngheee mamizu tahu sure pamizu dh xsabar kan nk packing barang...
sabar ye cayang...


**dlm suke2 aku menanti detik+saat kepulangan enchik suami aku masih perlu beringat2 segala kemungkinan yg bakal terjadi....selagi 2 mata aku ini xlihat dgn sendiri susuk tubuh pamizu selagi itu laa aku perlu beringat2......hope segalanya akan dipermudahkan dan dipelihara keselamatanya....
AMIN AMIN AMIN YA RABBAL ALAMIN....

tppp dlm hati ttp suke oooo...penanti aku yg bakal berakhir sikit masa je lagi.....**

hip hip hip hoooreyyyy.....terasa semacam satu kemenangan lak kt aku czzz berjaya menunggu pamizu hingga end line.....

almaklumlah ni 1st time sambut pamizu sign off as a WIFE.....
sgt2 lain my feel.....

^___^
lenguh pipi daaa dr semalam asyik smile je.....


trophy for mamizu...
yup mamizu is champion...
champion for pamizu only...
^___^


LOVE U MY HERO......
ALWAYS LOVE U...

MUAH MUAH MUAH MUAH 
MMMMMMMUUUUUUUUUUUAAAAAAHHHHHHHHH

Friday, January 14, 2011

~~1st trial~~

Cuti cuti cuti cuti cuti.....cuti yg kurasakan "kureng" bermakna tanpa B muchuk....no mood utk cuti tppp kalau keje direct non stop aku jgk yg letih.....lembik....danger jgkkk utk body aku kan czz body ni kan nk pakai lama.....ngheee......

Sooo cuti kali ini ku rasakan sama je seperti cuti2 sblm ni ....no meaning without my B muchuk...kalau ade B aku pulak yg tersangat laaa malas nk g keje...rasa berat je nk bgn g keje tpp bila dh masuk keje jumpa kengkawan syiokkk laaa...malas aku pn hilang.....aku suke member2 ward aku czz semuanyer sekepala....yeeee aku bahagia mengenali mereka.....

Oleh kerana end line aka due date off B makin hampir aku pn merajin kan la diri belajar memasak sumthing special tuk B nnt....penuh semangat aku g sopeng barang2....semangat ooo dengan harapan nnt aku berjaya masak tuk B dengan jayanya......

Nk tahu ape diaaaaa yg special tuuu......eleh sebenarnyer xla special mne pn tppp disbb kan aku yg baru2 belajar memasak ni aku rsa special laaa czzz aku xpernah try pn masak benda ni sblm2 ni....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
taaaaaaraaaaaaaaaaaaa............
*
*
*
*
*
*
*
*


ni la dia percubaan pertama aku.....ngheee.....
tppp ni bkn hasil tgn aku....aku cri dr enchik google....aku punye malu nk tunjuk tppp lebih kurang mcm ni laaa.....tppp kan aku xtahu laa aku punye hasil tangan jd ke x sbb aku rsa cam xjd tpp tgk dr rupa luaran cam jd je.....rsa dia pn xsama ngan mcm aku rsa org lain punyer....tpppp kan nk xnk aku kena mkn jgkkk wlpn rsa xseperti yg aku harapkan.....kenangkan betapa semangat nyer aku msak soo aku pn wat action mkn ngan penuh semangat....alaaaa sedap jgkk rsa kuah kacang aku ni...biasa laa kan 1st trial...practise make perfect....kalau B ade sure B yng akan jg mangsa habiskan kuah kacang aku tu tpppp disbbkan B xde alamatnyer tong sampah aku laaa yg kenyang mkn kuah kacang tu....rezeki kau laaa wahai tong sampah....
xpe laa nnt B balik aku try ag sx....main masak2 ngan B sure ag syiokkk....masak sejam jd berjam2 lamanyer....ngheee.....


Actually dh bnyk list menu chenta mizu utk B nnt...aku akan try wat d best tuk B...almaklumlah B kan jrang2 ade kat umah sooo kene laaa wat sumthing special sepanjang B ade kt umah tppp mampukah aku melaksanakan impian aku tu czzz bila B ade sure kami tak akan lekat kt umah...keje mengukur jalan...time B ade arr time tuk cuti2+makan2 chenta mizu....sian kat B sure dia nk g holiday realease tension keje kan,,,kunonnnnn...ngheee padahal aku yg lelebihnyerr.......



yeeeee SOMEONE MAKE ME SENYUM LEBAR.....
thnx tu MR FIQRI HAMIDON atas statement itu....aku suka suka suka suka sgt.....aku xsabar nk tunggiu detik itu....
welcome back to CIK MELATI ye MR FIQRI
 and 
welcome home my HUBBY muchukk...
im waiting for u....waiting with love....

rumah idaman ke??
oh no no no...
mamizu xsuke double storey czzz mamizu ni penakut and nnt ssh nk kemas.....
mcm laa rajin sgt mengemas...


Mmg sgt seronok bila nk sambut B balik tpppp bila aku pk kan pasal perpisahan yg bakal terjadi kembali satu hari nnt aku sedikit GUSAR.....aku xkuat tuk lalui detik itu....tppp ape nk wat kan czzz mmg itu adalah lumrah hidup MIZU....

bak kata mrs zahir "perpisahan tu akan berlaku berulang kali dlm hidup kita"....



ohhhh TIDAKKKK aku benci perpisahan.....
kenapa mesti ade perpisahan....
ofcourse pamizu akan jwb "B cari rezeki di lautan biru...cari rezeki tuk family mizu....B pn kalau bleh xnk perpisahan ni terjadi tppp demi tuntutan+kewajipan B pn terpaksa redha+rela kan kesakitan itu berlaku".....
yuppp aku pn kene merelakan+redha kesakitan tu berlaku...
aku pasrah demi mu...
cinta kan perlukan pengorbanan.....

yup mamizu mesti kuat..kuat kuat kuat like harimau....ngheee.....sooo now aku nk buang jauh2+lupakan  perasaan tu czz aku nk ade rasa HAPPY je wat masa ni tppp perasaan tu still jgkk ade wlpn disudut paling dlm and paling jauh dlm hati...... 

mamizu plzzz b strong ekk.....u can do it.....


big thumb up tuk mamizu....
chaiyok2....


Wednesday, January 12, 2011

~~Pertemuan vs perpisahan~~

lumrah hidup....tiap pertemuan pasti ada perpisahan....pertemuan adalah indah tppp perpisahan begitu menyakitkan.....yuppp mmg btoi2 menyakitkan lagi2 kalau perpisahan dengan org yg kita sayang.....perpisahan yg aku rsakan terlalu sadis......
aku benci perpisahan.....

sebut psal perpisahan............

i dont like....i hate perpisahan bczzzz.....perpisahan

  • akan wat aku rasa sedih
  • akan wat aku rsa sunyi
  • akan wat aku sakit...sakit tuk menghadapi hari2 yg mendatang
  • akan wat aku down
  • akan wat aku hilang arah tujuan
  • akan memaksa aku tuk lakukan semua nya sendiri
  • akan wat aku hilang tempat mengadu...tempat aku bergantung....
semuanya xbest bila aku terpaksa merelakan perpisahan terjadi antara aku dan dia..........tppp aku terpaksa merelakan and pasrah dengan semua ini sbb ni semua tuntutan and kewajiban dia utk aku and family kami....
sudah tertulis rezeki family mizu di lautan biru....
walaupun ianya hanya perpisahan sementara tppp aku ttp rsai kesakitan itu...aku tahu bukan aku sahaja sakit tpp dia juga turut merasai sakit yg aku rsa....tppp mahu xmahu perpisahan ttp jgk terjadi....walau sebenci mana pn aku dgn perpisahan tpppp aku terpaksa akur dgn suratan.....aku terpaksa juga melalui detik "kesakitan" itu.....yaaa sakit yg teramat sgt....yg xdpt nk di ungkapkan dgn kata kata.....

aku benci benci benci benci benci perpisahan....

sesungguhnya ALLAH tidak akn menguji hambanya melebihi dr kemampuan hambanya kan....

tp demi dia aku rela....aku pasrah walaupn aku terpaksa melalui "kesakitan" itu.....kesakitan yg bersifat sementara...kesakitan yg membuatkan cinta kami sentiasa mekar....kesakitan yg menguji kesabaran+kesetiaan+kejujuran cinta kami....aku rela...rela rela rela dgn suratan ini......

sesak nafasku menanti detik pertemuan bila memikirkan detik perpisahan yg akan terjadi antara aku dan dia.....aku suke pertemuan tpppp perpisahan membuatkan aku jd takut.....aku perlu redha+pasrah czz aku bkn sengsorg menghadapi semua ni.....aku ade geng yg sntiasa memberi semangat.......


conclusion.......gunakan lah sebaik2 peluang+ruang yg ada bersama yg tersayang sebelum perpisahan itu menghampiri...........

pertemuan and perpisahan adalah asam garam rencah kehidupan yg sebati dgn seafarer..........biarpn berkali kali menghadapi perpisahan tpppp "kesakitan" perpisahan pasti ttp akan dirasai tiap kali perpisahan tu terjadi....

cedey...............................................mamizu must b brave and strong.......strong for pamizu...........

u can do it mamizu...teruskan usahan mu....insyallah mamizu akan berjaya......


~~Down~~

Bleh x kalau mamizu nk jerit kuat2 kt sini.....mamizu rindu sgt kat pamizu.....rindu xtertanggung dh ni.....makin dekat pamizu nk off makin kuat lak debaran mamizu rasa.......makin sesak nafas ni czz heart rate makin meningkat......ya Allah kuat betoi penangan pamizu ni.........



mamizu rindu pamizu...okey mamizu nk jerit ni...nk jerit kuat kuat............



MAMIZU 
RIN..............DU 
PAMIZU....


RINDU SANGAT..................

5BULAN MAMIZU LEH TUNGGU TPPP NK TUNGGU 5 HARI LAGI MAMIZU XMAMPU...........


betoi ke lagi 5hari pamizu akan off??
tiada jawapan yg pasti..
pamizu sendiri pn xleh and xmampu nk jawab soalan azimat mamizu ni.....
yg pasti teruskan menanti dan menanti....


mamizu down.......
tahan rindu sampai rasa nk muntah...
loya....

Monday, January 10, 2011

~~Fuhhh~~

Alhamdulillah akhirnyer cik melati bergerak pulang jgk ke tanah air....hope perjalanan pulang cik melati di permudahkan....amin.....


Waaaa bila B bgtw je cik melati akan pulangkan ke pangkal jalan hati aku melompat riang ria...rsa sgt seronok czz mmg ini adalah detik2+saat2 yg aku nnt2 kan...pepagi lagi msg B dh wat aku tersenyum riang ria....lompat2 jln g bilik air....ngheee....seronokkkk sgt....


Sooo bila bergerak je cik melati menuju ke pangkal jalan sooo aku dh bleh start to countdown....hope countdown ku ni tidak akan cancel seperti sblm2 ni....amin...yeyyeyeye countdown.....


Countdown laaa wahai mamizu padahal pamizu xbgtahu pn lagi kt port mne pamizu akan off....;((....xpe laaa jnji cik melati dh gerak balik...bila cik melati berada di mana2 sahaja port malaysia akan ku gagahi kemana sahaja diri ini untuk menemui pujangga hatiku aka pamizu muchukkk....dimana2 sahaja pamizu.....segalanyer untuk mu....sooo pamizu plzz dont wory ekkkk.....syg akan try my best to meet u...pamizu takmo cedey2 ok....


waiting for you pamizu...
only u....
you forever....




Pamizu dh mula semak bila dh smpai due...dh mula berat nk turun duty...relax la pamizu bru 6bln....now pamizu menanti detik+saat tuk off je...bila2 pn pamizu bleh off....lagipun standby pengganti pamizu pn dh ade kan....tunggu detik2 "ITU" je....sabar ye cayang muchukk..mamizu always doakan yg trbaik tuk pamizu....


Wlpn terpaksa back to amos utk 5-6 ari tppp xpe laaa czz pas ni amos "leh" di lupakan tuk 3month(dasar xkenang budi+jasa btoi mamizu ni).....3month oooo....lama kan??lama ke??kalau berdua masa terlalu mencemburui.....terlalu cepat hilangnyer matahari and bulan memunculkan diri...xpe laaa ape nak wat kan dh lumrah alam mcm tu...sabar je laaa...




Yeyeyeye xsabar nk tunggu "DETIK ITU"...xlama je lagi....lagi sedikit masa je...jeng jeng jeng....debaran dh mula terasa.......xdpt nk di bayangkan wat msa ni mcm mne keadaan kami @ "DETIK ITU"....ngheeee....seronokkkkkkkkk............sabar mamizu sabar....
yup mizu together forever....


Friday, January 7, 2011

~~Sabar~~



sabar.....sabar.....sabar....sabar.....sabar.....hope kesabaran aku ni akan membuahkan hasil yg berbaloi2....amin.....

mkin dekat end line aku makin bnyk lak dugaan yg terpaksa dihadapi....cian kt B tppp cian jgk kt aku yg jd penunggu setia ni....baru je starting countdown tppp terpaksa cancel kan bila dpt "berita itu" dr B....sabar je laaa......sabar lagi.....mmg sabar je yg mampu aku katakan.....tiada lagi istilah yg lebih sesuai dr sabar dlm situasi mcm ni....kita sama2 sabar ye B...ape2 yg terjadi and bakal terjadi syg redha+rela sepenuh hati....syg always support B sepenuhnya...mungkin ade hikmah semua nyer ni.....

rsa mcm nak tiup2 je kapal bg laju skit blk malaysia....


wahai cik melati ku sayang hope engkau akan cepat sembuh ek...cian kt engkau kan...sapa lah yg dengki ngan engkau kan....xsangka kau pn ade musuh jgk ekkk....hebat jgk engkau ek...
xkisah laa kau ade musah ke xde tppp make sure kau jaga my muchuk bebaik ekkk....
jgn noty2 ye cik melati....
jgn simpan muchuk sy tu lelama taw...
cukup2 laaa tu....
aku pn rindu dia jgkkk.....

arghhhh semakin hari semakin rindu......
makin hari makin terbayang2 je B ade kt umah ni...




always love u my muchuk....
only u in my heart....

happy 25month together ye B....
(^_____^)

flying KISS utk B muchuk....


Sunday, January 2, 2011

~~Countdown~~


yeyeyeye aku sgt suke arini...B dh t.up kasih syg....
kemarahan ku yg membara pg td terpadam bila dpt msg dr B..B penyelamat api kemarahan aku pd somebody arini...B mcm tahu2 je aku tgk HOT pg td....nasib arr B muncul tepat pd waktunyer....kalau x aku rsa mmg hancus arr minah tu kene fire ngan aku....ewaaahhh mcm bran je mamizu ni nk fire2 org...heheehe....mne leh fire2 org...aku kan org baik2 sooo xleh arr wat mcm ni wlpn minah tu selalu fire2 aku....heran aku ngan minah2 laser bermulut puaka ni...mcm xde hati dan perasaan je nk fire2 org....dh keje engkau soo buat je arr keje engkau...kalau asyik merungut je better xpayah keje....org pn xsakit hati ngan engkau tu...kang aku aku panggil fireman fire kau baru kau tahu...wakakaka...
arghhh lupa kan je arr minah mulut puaka....wat semak kepala aku je pk pasal dia tu....

back to my tittle...

Alhamdulillah akhirnya cik melati3 selamat masuk port yg seterusnyer setelah sekian lama menunggu akibat cuaca yg xelok...cian kt B and d geng terpaksa menempuh and bertahan di laut yg kuat bergelora...



senyum sampai kembung pipi bila B dh ade line fon and B sampaikan mcm2 good news yg wat hati ku berbunga2 riang.....yeyeye seronok...seronok sgt...
xsabar dh...


senyum sampai herot mulut cover malu kalau org nmpak yg aku ni terlalu suke....ngheeee....
lenguh pipi weyy asyik senyum jer...tpp xpe senyum kan sedekah...


senyum penuh ngan rsa chenta....
chenta utk sang suami....
suami yg aku kasihi.....


bersinar2 like star....yeyeyye...xtw mcm mne nk story dh rsa gumbira ku ini...



xsabar nk senyum berdua mcm ni...tpp berdua tu make sure just my muchuk je okey.....




big smile tuk B muchukkk......
terasa end line penantian ku semakin hampir...
aku perlu teruskan kesabaran ku hingga ke end line itu...
moga semuanyer di permudahkan....
AMIN...



LOVE U FOREVER MOHD IKBAL


yehaaa xlama ag kapal akan back to malaysia...yeee saat2+detik2 yg mmg aku nanti2kan....insyallah B akan off bila smpai kt port m'sia nnt tppp port yg mane satu tu aku xpasti and B pn xleh bg jaminan bila and kat port mne dia akan off tppp xpe laaa atleast aku tahu B akan off xlama ag.....paling2 lewat pn m'b hujung bln ni and kalau rezeki bgz m'b B akan off tgh bln ni.....yeeeee...
mari kita tgk bilakah DETIK ITU....
sabar ye mamizu...
pamizu tu pn dh xsabar sesangat dh nk off....nk turun duty pn cam dh berat je cz dlm kepala dh set nk off....

mari kita countdown....