Sunday, April 17, 2011

~~kembali membuka tirai~~

assalamualaikum.........fuhhhh setelah sekian lama mamizu meninggal dunia blog ni.....
hbs berabuk semuanye...ape nk wat permata hati pengarang jantung depan mata so no idea tuk menulis di blog....lgpn no time jgk nk on9 czz semuanyer jd pack tppp mamizu sndiri pn xtw la ape la yg wat mamizu bzz sesangat....bkn bzz mne pn just kalau nk menulis pamizu duk menempek je sblh mamizu ni so mcm mne nk kuar idea....my yayang depan mata so lebih baik ckp direct je ape yg aku rsa kan....btoi x....
waaa panjangnyer mukadimah aku..melalut ke laut sudah....

pamizu sudah pn selamat menjejakkan kaki ke cik bunga angsana pd 15 april 2011.....huwaaaa mcm mne perasaan time tu jgn ckp laaa...seperti sblm2 ni keperitan and kesakitan ttp aku rsai....wlpn sakit wlpn perit nk xnk aku t'paksa jgk hadapi and aku tw bkn aku sorg je yg rsa semua tu tppp pamizu pn turut rsa ape yg aku rsa...tpp biasa laaa lelaki kan control macho.....ngheee.....selamat kembali bertugas ye yayang muchuk...and to cik angsana plzz take care my pamizu yeee......jgn bnyk ragam tw.....bila pamizu dh sign on kembali laaa si hitam kilat under penjagaan aku...hahahha....mntak maaf bebanyak ye cik hitam kilat aku xkn jga kekilatan kau mcm mne tuan kau jga....kalau aku mndikan kau sx/week tu dh kira syukur dh tw....hehehe....bila kau dh kembali under penjagaan aku kau akn jd hitam debu...huwawawa..pamizu jgn marah ekkk....

actually bnyk bnda yg nk aku sharing kt sini tppp bila nk bgtw semua jenuh laaa aku nk taip.....aku just bgtw yg pnting2 je laaaa ekkk.....antara yg penting adalah..............

yeeeee kami bakal jd daddy +mummy...syukur xterkata dgn rzki and kurniaan tuhan ni...insyallah bbymizu akan due 30 oct nnt...doakan moga everything ok...mamizu+pamizu xsabar nk tunggu kemunculan org baru dlm family mizu....yeee....xterucap ngan kata2 bila result urine test tertera POSITIVE and ofcourse laaa org yg paling syiok smpai lompat2 adalah pamizu.....sengeh sampai ear sepangjang hari oooo...dr demam xleh bgn terus kebah demam pamizu aritu...kuat btoi penangan bbymizu....xsangka holiday @ singapore aritu g b'3 rupanye....seronokkk....
^____^
seronok

seronok no2....pamizu berjaya dpt hiking bag idaman sejak time cadet lg....deuter hiking bag....cian mamizu dgr reason pamizu bila mamizu tnye knp xbeli bag tu dr dulu lg...pamizu jwb "time tu xmampu...duhet cukup2 mkn je....now je bru rsa mampu"....ceeewah wat ayat sedih le plak pamizu ni.....bila dh dpt ape yg dihajati smpai tido pn nk hug hiking bag tu....hahaha kelakar btoi..mcm budak kechik....tpp mamizu dh suh pamizu rasmikan dulu bag tu time g s'pore aritu and pamizu pn pasrah je laaa dia mengusung bag tu......mamizu lak berlenggang kangkung je jln sana sini senang hati...ngheeee...

pamizu with hiking bag idaman kalbu

seronok no 3....kami b'jaya menjejaki rumahku syurga ku.....semua dokumen dh settleh just wait umah siap sepenuhnye...insyallah next year dlm bln 5 or 6 kami akan dpt kunci umah...thnx ye pamizu atas hadiah itu tpppp agak jauh dr tmpat keje mamizu skrg.....pamizu suh mamizu tukar tempat keje tpp mamizu lum ready lg tuk bertukar angin tmpat keje wat msa ni...mamizu dh selesa ngan tmpat keje skrg czz semuanye senang...tmpat parking pn senang, dekat je ngan umah , nk apply cuti pn senang , m'ber2 keje pn semuanye ok2....hrmmmm im not ready tuk tkar tempat keje lg wat msa ni tpp nasib pamizu understanding...pamizu kata xpe laaa ikut mamizu laaa mne yg senang....thnx ye pamizu....insyallah nnt dh t'bukak pntu hati nk mntak tukar mamizu tukar tempat keje ek....nnt kalau umah kita dh ciap sepenuhnye kita wat la umah tu umah p'singgahan kita....time pamizu off mamizu pn off kita lepaking lah kt umah tu ekk...kalau mamizu keje kita duk je kt quaters ni....wlpn ia agak kecik tpp cukup selesa wat kita kan....bleh kan pamizu..kan B kata ape saja tuk syg kan kan kan kan....
entrance

our home sweet home 


yg seronok lagi...pamizu dh lepas test and interview tuk naik pangkat...from 4e to 3e...syukur alhamdulillah...m'b ini semua berkat rzki bbymizu....tpp aku agak sedih czz planning awal nk celebrate b'da pamizu sesama hancus bila ofis call panggil interview.....dgn berat hati aku t'pksa merelakan czz semua ni tuk masa depan family mizu jgk....agak sedih czzz bkn senang nk dpt celebrate sesama...tppp atleast time b'day pamizu dia berjaya cipta kejayaan bila lulus interview....congrate ye dear....so ni 1st ship pamizu as 3e.....wat keje penuh berhemah ye yayang.....mamizu+bby always doakan yg t'baik tuk pamizu....
sang kumbang chenta hati ku


wajah kesayangan hamba

pamizu keletihan pas seharian @USS
otw blk hotel


alahai bnyk g yg seronok nk citer tppp keadaan xm'izinkan laaa...bahu dh mula rsa lenguh bila ngadap lappy lelama....

daddymummytobe
^___^
bby in my womb

nnt mamizu continue lain lh ek tu pn kalau line BB ni xmeragam...dh hmpir 1month asyik hijau je....hampir2 meragut kesabaran mamizu yg nipis ni tw.....


LOVE PAMIZU SO MUCH.....


4 comments:

  1. congret..bakal jadi mummy n daddy nt

    ReplyDelete
  2. congratulation! salam perkenalan...

    ReplyDelete
  3. mrs keney>>thnx u...salam perkenalan jgkk...thnx sudi jenguk blog sy....

    ReplyDelete